Chronische Pijn en Werken

Chronische Pijn en Werken

7 min. leestijd

Louis

Louis Zantema

5 januari 2020

Louis is GZ-Psycholoog met een grote passie voor gaming. Een speltraining die therapie biedt is het meest waardevolle wat je dan kunt ontwikkelen: juist voor pijnklachten, die zich op het interessante snijvlak van lichaam en geest bevinden. Zijn streven is zichzelf als therapeut overbodig te maken.

Chronische pijn en werken, hoe zit dat? Is het verstandig om juist wel te belasten, of niet? Lees het in deze blog.

Wat je moet weten over Chronische Pijn

Iedereen met Chronische Pijn heeft zijn eigen pijn. Je kunt dus niet zomaar vertellen wat iemand moet doen. Toch zijn er ook overeenkomsten. Ons lichaam werkt voor iedereen hetzelfde. 

Iedereen heeft een alarm voor pijn in de hersenen. Wanneer dit alarm denkt dat er gevaar is, maakt het pijn. Bij Chronische Pijn gaat het alarm te vaak en te snel af. Dat kan zelfs als er geen schade in je lichaam is. Of als de schade in je lichaam al is hersteld. Je kunt er hier meer over lezen

Het alarm in je hersenen is gevoelig. Ook zaken als stress, spanning en angsten hebben er invloed op. Als je slecht in je vel zit, kan dit dus ook invloed op je pijn hebben.

Er is nog een overeenkomst. Veel mensen met Chronische Pijn hebben moeite met balans. Ze doen te weinig, of ineens te veel. Dit gebrek aan balans kan ervoor zorgen dat de pijn langer blijft.

chronische pijn en werken kan

Chronische Pijn en Werken: Wat te doen?

Nu weet je iets meer over Chronische Pijn. Als je pijn hebt, is het goed om balans in je leven te vinden. Dus niet te veel te doen, maar ook niet te weinig. Regelmaat is belangrijk. En het is belangrijk dat je je goed voelt over de dingen die je doet. Omdat spanningen ook pijn beïnvloeden, is het beter om dingen te doen waar je je goed en ontspannen bij voelt.

Dit is ook het belangrijkste antwoord op Chronische Pijn en werken. Raak je uit balans door je werk? Is je werk onregelmatig? Geeft je werk spanning of stress? Dan is het goed om te kijken wat je daar aan kunt doen. Op je werk zelf, of misschien zelfs met iemand naar ander werk kijken. 

Werk zou juist voor balans en regelmaat moeten zorgen. Wanneer je plezier in je werk hebt en het leuk hebt met collega’s, kan het echt bijdragen in je leven. Chronische Pijn en werken is dan prima, omdat je juist afleiding van je pijn hebt. En met het juiste werk je lichamelijke en geestelijke conditie goed kunt houden.

Deel dit artikel